Jubileumstur Børjeøra-Tosbotn

Fellestur

Fra dato
19. juli kl. 09:00
Til dato
21. juli kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT Sør-Helgeland
Dette arrangementet er over!

I år er det 10 år siden Lomsdal-Visten nasjonalpark ble opprettet. DNT Sør-Helgeland og nasjonalparkstyret inviterer til jubileumstur. Turen går fra Børjeøra til Tosbotn og her får du oppleve ulik natur som er typisk for nasjonalparken, norske og samiske kulturminner og hvis været tillater det: Topptur på Bjørnstokken.

Fredag: Oppmøte kl 09:00 (oppmøtested annonseres senere). Bil til Nevernes og båtskyss til Børjeøra. Vi følger stia opp til Strompdalen. Hvis vannføringa er høg tar vi en avstikker til Tettingforsen. Fra Strompdalen går vi på vestsida av Breivasselva, der vi går innom både bågastell og fangstgroper. Vi slår leir ved utløpet av Nedre Breivatn

Lørdag: Vi går fra Nedre Breivatn til Lappskardvatnan. Lappskardet er en mye brukt trasé for flytting av rein mellom kyst og fjell. Her finner vi også en samisk offerstein. Fra Lappskardvatnan fortsetter vi ned til Midtre Breivatn. Her kan vi ta en stopp for avslapping og fiske, og for de som er interessert i kulturminner tar vi en tur på østsida av vatnet på leit etter kulturminner. Vi telter ved småtjørnene rett sørom aksla mellom Bjørnstokken og Nordre Snøfjellet.

Søndag: Topptur til Bjørnstokken (og evt Breidvasstind hvis vi har noen skikkelige sprekinger med oss!). Besøk ved helleren ved Øvre Bjærnstokkvatn og retur til Tosenvegen.

Turledere: Magnar Solbakk (DNT) og Torhild Lamo (nasjonalparkforvalter)

Mat: Ta med egen brødmat, pålegg og kaffe/te til hele turen. Kald drikke finner vi i bekkene underveis. Middag fredag og lørdag er inkludert i prisen (gi beskjed om evt allergier). Priser: 200,- . Prisen dekker middag fredag og lørdag. GI beskjed ved påmelding om allergier/spesialkost! Utstyr som turdeltakerne må ha med: Telt. Sovepose. Evt termos til varm drikke. DNTs pakkeliste for sommerturer i fjellet. Kart: Turkart Lomsdal-Visten 1: 50 000 (selges blant annet hos Libris Brønnøysund). Gradering av turen: rød Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Også sommeren kan by på kaldt vær. På denne turen bærer vi selv all oppakning. Det er viktig at man har med seg rett utstyr, men pakk ikke med deg for mye. Ta kontakt med turlederne dersom du har spørsmål om vanskelighetsgrad og utstyr. Overvurder ikke egen kondisjon!

Les mer om Lomsdal-Visten nasjonalpark her: lomsdalvisten.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer: Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

PÅMELDING til Torhild Lamo via mobil 98607208

 

Kontaktinformasjon: