OPPTUR - Åttendeklassinger på tur til gåsheia

Foto: Anne B Fiveltun

I dag var det igjen duket for DNTs årlige OPPTUR. DNT Sør-Helgeland var med for første gang og turen gikk til Gåsheia.

Over halvparten av landets åttendeklassinger forlater denne dagen klasserommene for å bruke dagen på friluftsliv og naturopplevelser. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet og gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent.

Vi i DNT Sør-Helgeland hadde med oss 8.klassinger fra BBU, Salhus skole, Hilstad skole og Sømna. Til sammen deltok 100 elever, i tillegg til lærere og mange frivillige. Ungdommene gikk den kjente Gåsheirunden via Salbuhatten, Kjølsfjellet, Hjortheia og videre ned til hytta på Gåsheia som ble base for arrangementet.  Underveis var det rebusløp som ungdommene måtte  løse. Ved målgang ble det servert frukt og grillmat som Kiwi hadde sponset.
Det ble også arrangert Uoffisielt Junior-NM i støvelkast. Konkurransen arrangeres i samarbeid med DNTs partner Viking Footwear. Dette er en morsom konkurranse som engasjerer.

Det kåres en uoffisiell junior-Norgesmester i jente- og gutteklassen, i tillegg til en vinner i jente- og gutteklassen på hvert arrangement. Vår vinner i jenteklassen ble Ida Anderson med et kast på 12,7 meter. I gutteklassen vant Waldemar Knygh Rossdal med en støvelkast på 16,7 meter. Resultatene på vinnerne er sendt inn og i morgen får vi resultatet på hvem som er de nye Norgesmestrene.

Dagen ble avsluttet inne i hytta på Gåsheia hvor quiz-spørsmålene ble gjennomgått og premier trukket. Mange fine premier ble delt ut; gavekort fra Amfi, kinobilletter, sovepose, hengekøye, drikkeflasker, luer, gavekort på klatrekurs, gavekort på havpadlekurs og mye mer.

Vi i DNT Sør-Helgeland ønsker å takke alle våre sponsorer og samarbeidspartnere for et vellykket arrangement: Sparebank1 for økonomisk støtte, TTS for transport av alle elevene fra sine respektive skoler, Kiwi for frukt og grillmat, og øvrige sponsorer: Brønnøy Kommune, Aaka, Sjøsportklubben, Sport1, Libris, StupBratt klatreklubb, Trollfjell friluftsråd, Fjelltrimmen og Røde Kors.

Tilslutt sender vi en stor takk til alle frivillige som hjalp til og gjorde en fantastisk flott jobb. Vi i DNT Sør-Helgeland håper dette kan bli et årlig arrangement og oppfordrer flere aktører og frivillige til å stille opp og delta til neste år.

Skrevet av Solveig Lomsdal 8. mai 2019