Kom Deg Ut Dagen og fotokonkurranse

I helgen er det KOM DEG UT DAGEN. Vi DNT Sør-Helgeland oppfordrer alle sammen til å komme seg ut på tur og nyte det fine turværet vi har nå. I år blir det ingen store felles arrangement men vi oppfordrer store og små til å bruke helgen som et startskudd for turåret 2021, og dra på tur på egenhånd.

FOTOKONKURRANSEN:

Vi kjører også igang en fotokonkurranse med fine premier. Temaet for fotokonkurransen er TURGLEDE. Alle som deler bilder med oss løpet av helgen er med i trekningen av fine premier. Bildene må publiseres på en av vår facebook side under innlegget om fotokonkurranse eller på instagram. Dersom noen ikke har facebook/instagram kan bildene sendes til sor.helgeland@dnt.no. Vi kårer vinnere på mandag.

Vi i DNT Sør-Helgeland har laget noen tips til aktiviteter og turmål:

- Besøk en Turbopost: Turbosesongen er ikke helt startet opp, men flere poster er på plass og klare for besøk. På FB siden til Barnas Turlag Brønnøysund ligger oversikt over de postene som er klare for besøk.

- Turbingo: Vi har laget en egen turbingo for denne helgen og håper den kan være inspirerende for barnefamilier. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/2245c2d14642b074ad6e43f9e397570902ee8604.png

- Fjelltrimmen: Fjelltrimmen har publisert sine topper for 2021 og flere topper er fine å besøke til fots for barnefamilier. For oversikt se; fjelltrimmen.no

Gå på ski/skøyter: Det er nå fine oppkjørte spor både på Nordhus, i Lysløypa i byen, Turstien mot klubben, i Klokkaråsen i Hommelstø og i Kvervet på Sømna.

- Prøv isfiske: Det er fin ørret og røye å få i flere vann.

- Toppturer: Det er fine forhold for topptur på Sæterfjellet, Grønndalsfjellet og Tosfjellet. Alle steder har det vært folk så det er oppgådde spor for de som ønsker å følge spor.

Skiturer: Det er fine forhold for skigåing på flere vann (Langvatnet, Navan, Fuglvatnet, Storvatnet mfl) Det er også fine forhold for skitur på Tosfjellet.

- Hodelykttur: Det er meldt klarvær for hele helgen så det er nydelig å ta en kveldstur med hodelykt.

Se på stjernene: Det er store muligheter for å studere stjernene. Kombiner det gjerne med en kveeldstur eller ta med kveldsmaten ut.

- Sove ute i telt eller hengekøye: Det er fint å sove ute selv om det er vinter og i helgen er det meldt lite vind. Husk gode klær og varm sovepose.

- Lag bål: Finn en fin plass å lag bål

- Spis ute: Spis ett eller flere måltider ute i helgen

Kom deg ut-dagen er Den Norske Turistforenings nasjonale turdag.

Denne dagen ønsker vi å gi deg en smakebit av friluftslivet, forhåpentligvis en smakebit som gir mersmak! Tilbudene er gratis, og i den grad det koster noe, så er prisen for aktivitetene kraftig subsidiert. Turledere og aktivitetsledere er med på alle arrangementene, vi ordner med bål og griller og vi setter opp busser der det er nødvendig. Denne dagen får du mulighet til å prøve noe du ikke har vært med på før!

Kom deg ut-dagen arrangeres av DNTs medlemsforeninger to ganger i året - i februar og september - og dermed kan du få delta i et mangfold av aktiviteter som spenner fra turer, klatring, leker og naturstier sommerstid, til aking, skileik og isfiske vinterstid.

Kom deg ut-dagen arrangeres i samarbeid med Kiwi og Gilde.

Vi gleder oss til å se deg!

Foto: Solveig Lomsdal

Skrevet av Solveig Lomsdal 6. februar 2021