NY gapahuk

Da har den nye gapahuken til Barnas Turlag i Brønnøysund kommet opp.

Barnas Turlag overtok uteområdet etter Barnetun barnehage i vår, og  er nå i gang med vedlikehold og oppgradering av området.

Denne uken ble ny gapahuk satt opp. Gapahuken er produsert og satt opp av Sønnesyn Sag som er ei famileeid bygdesag i nærheten av Sogndal i Sognefjorden. Grunnarbeidet til gapahuken har OK Kristoffersen Entreprenør AS gjort.

Torsdag ettermiddag stilte frivillige opp og hjalp til med montering sammen med representant fra Sønnesyn sag, og gapahuken var oppe på  få timer.

Nå gleder vi oss til å rydde og få stell på området rundt, sier Sissel Lakselv i Barnas Turlag. Vi håper at området blir mye brukt og at alle hjelper oss å holde det fint og attraktivt for innbyggerne.

Barnas Turlag har flere planer for området, og kommer  til å bruke sommeren og høsten på dette. Vi håper å få til samarbeid med andre i kommunen som skole, barnehage og andre som har felle sinteresse for området slik at det blir best mulig for flest mulig.

Vi skal ordne platt og inngangsparti foran den nye gapahuken. Vi tenker også å lage ny bålplasse og vedlikeholde akkan. Vi håper å tynne ut litt skog og gjøre diverse annet småting, men dette må vi avklare med kommunen som er grunneiere først.

Vi planlegger å ha åpning av området til høsten når alt er på plass og håper å kunne kombinere dette med årets Kom Deg Ut Dag.

Vi i DNT Sør-Helgeland ønsker å takke de som til nå har hjulpet oss i prosessen, og det er først og fremst Barnetun Barnehage som har vist oss tillit til å overta den fine plassen. Så vil vi takke arbeidstreningsgruppa i kommunen som har hjulpet oss å frakte bort den gamle gapahuken, og ikke minst de som har stilt opp frivillig ved riving og oppsetting av ny gapahuk.

Vi har også vært heldige å fått økonomiske støtte fra Helgeland Sparebank og Brønnøy Kommune.

Skrevet av Solveig Lomsdal 18. juni 2021