MORSOM sjøaktivitetsdag

30 ungdommer og 15 frivillige deltok under lørdagens sjøaktivitetsdag.

I helga arrangerte vi aktivitetsdag med sjøsportaktiviteter ute ved Salhusrognan i Brønnøysund. Vi i DNT Sør-Helgeland sto for arrangementet, men var heldige å få med oss flere andre frivillige aktører. Vi hadde med oss både Røde Kors, Sjøsportklubben, Friluftsrådet og  Brønnøy Havglede. I tillegg hadde vi med oss dyktige fridykkere og båtførere til båt og vannscooter.

Ungdommene fikk prøve ut ulike aktiviteter som fridykking, kajakkpadling, sup-brett, snorkling og vannscooter. Det ble også arrangert en konkurranse som gikk ut på å holde balansen. Ungdomen måtte da stå på et ben i sanden og balansere en stein på det andre benet. Dagmar på 12 år imponerte og vant konkurransen me å stå stille i  hele 17 minutter. Mellom aktivitetene var det også mulighet for en matbit, og det ble servert både fiskeburgere og ferske reker. 

Redningsskøytene Odd Fellow og UNI Helgeland hadde øvelse i nærområdet med redningsoppdrag og brannslukkingsøvelse.

Vi har fått mange positive tilbakemeldinger og håper dette er noe som kan gjentas. Vi i DNT Sør-Helgeland takker alle samarbeidspartnere, frivillige og ungdommene for en super dag på havet.

Skrevet av Solveig Lomsdal 27. juni 2021