Uforglemmelig tur til Breivasstinden

Lørdag 10 juli var det igjen fellestur i DNT Sør-Helgeland sin regi. Denne gangen gikk turen til Breivasstinden som med sine 1224 m.o.h er den høyeste toppen i Brønnøy kommune. 

Vi var syv deltakere og to turledere som la ut på turen halv ni på morgenen, og vel tolv timer seinere var vi nede igjen. Vi valgte å legge turen som en rundtur for variasjonen sin del. Opp gikk vi den mest brukte løypa som også er delvis merket. Ned gikk vi ryggen på vestsiden av fjellet.

Breivasstinden har spektakulære fjellformasjoner, og mange ulike steinarter. Det er et vakkert, variert og spennende fjell.

Fantastiske deltakere gjorde turen til en drøm! Kryssingen over Bjørnstokkelva var helt uproblematisk selv om det måtte vasses over. Hverken duskregnet den siste delen av turen eller insektene en varm julidag, la noen demper på humøret!

Veien ned gikk nokså bratt på berget, deretter rundt Bjørnstokken og ned dalen til Bjørnstokkvatnan. Der valgte noen å gå inn til helleren nord for Øvre Bjørnstokkvannet, mens andre heller kokte seg en kopp kaffe til.

Rundturen endte på snaue 25 kilometer, og alle kom seg både opp og ned. Alt i alt en helt fantastisk tur i godt selskap!    

Vi i DNT Sør-Helgeland takker våre nye dyktige turledere Steinar Ekse og Bera Skorpen for en flott tur.

Skrevet av Solveig Lomsdal 11. juli 2021