Tøffe ungdommer i Lomsdalen 

I juli var 20 ungdommer fra Sør-Helgeland på fellestur til Lomsdalen.

Vi møttes på Nevernes havn fredag formiddag hvor vi fikk båttransport inn til Storbørja.  Der ble gruppa delt i 2 slik at alle hadde faste turledere å fórholde seg til.

Vi brukte ca 2 og en halv time å gå inn til Strompdalen. Vi tok oss mage pauser siden det var så varmt. Da vi kom fram etablerte vi camp og lagde taco til middag. Resten av kvelden brukte vi på å bade og slappe av.

Lørdagen gikk vi på dagstur opp mot Lomsdalen. En gruppe ble igjen ved Medheiforsen og badet i Lomtjønnan, mens den andre gruppa gikk helt inn til gården i Lomsdalen. Nydelig varm dag og det ble mye bading.

Da alle var kommet tilbake ned til Strompdalen lagde vi fellesmiddag med meksikansk gryte. Resten av kvelden gikk til å spille kort, slappe av og spiste mye goderi.

Søndagen gikk til å spise frokost og pakke sammen leiren og etterhvert begynne å sette kursen ned til Storbørja.

Gruppe 1 var først nede og når båten hadde kommet begynte vi med båttransporten til Nevernes. Rett etter første båt var dratt kom gruppe 2. De rakk så vidt å sette seg ned før det begynte å regne som bare det. Vi er imponerte over alle ungdommene som på tross av varmen og at de var slitne var så positive. Vi turledere har kost oss mye sammen med dere i dette fantastiske området og håper at vi ser dere igjen.

Vi i DNT Sør-Helgeland takker våre flott turleder, Othilie Rodahl, Espen Palm, Agathe Nilsen Trælnes og Stine Okan for en flott tur. 

Denne turen er en del av sommerprosjektet for barn/ungdom, og vi takker derfor Brønnly Kommune og Gjensidigestiftelsen for økonomisk støtte.

Skrevet av Solveig Lomsdal 17. juli 2021