Rafting - spennende for store og små

I helgen var Barnas Turlag på rafting med River North på Trofors.

Det var en utrolig spennende og morsom dag hvor vi hadde med oss flere barnefamilier fra Brønnøysund.  

RiverNorth holder til på Trofors og de tilbyr rafting både for barnefamilier og voksne. Turen tok tre og en halv time fra vi møtte opp på Grane Bygdetun, og til vi var ferdig skiftet etter turen. Vi fikk låne utstyr slik at vi bare trengte å ta med tørt skift, håndkle og varme ullklær for å ha på under våtdraktene.

Elven som brukes til familierafting har lett-middels vanskelighetsnivå. For de over 14 år, er det en litt tøffere rute. På grunn av lav vannstand i elva, fikk vi testet ut den tøffeste ruten og det ga ekstra spenning for de som var med.

Før vi startet med raftingen på elva, gikk vi gjennom sikkerhetsinformasjon, og best mulig padleteknikk. Rafting er en lag-aktivitet og vi måtte jobbe sammen for å få flåten til å gå dit vi ville.

Det var profesjonelle guider med bred erfaring fra hele verden, og med særlig utdanning i elvepadling. Guidene har også førstehjelpskurs, og godkjent raftingutdanning. 

Etter endt tur ble det lek og felles middag før vi returnerte tilbake til Brønnøysund.

Arrangementet har blitt utsatt pga Cocid19 og var opprinnelig en del av sommerens aktivitetsprosjekt for barn og unge i Brønnøysund. Vi i DNT Sør-Helgeland ønsker å takke Brønnøy kommune og Gjensidigestiftelsen for økonomisk støtte. Vi håper vi kan få til flere slike arrangement til neste år.

Skrevet av Solveig Lomsdal 7. september 2021