Hytteregler  - Holandsbua

Holandsbua er en ubetjent Turistforeningshytte.

Slik bruker du vår hytte:

1.Planlegging

Planleggingen er en viktig del av turen. Nå er du allerede på våre nettsider, noe som er en veldig god start! Gå inn på UT.no og finn turområdhyttee, og ruteforslag som frister. Skaff deg kart over området og DNT-nøkkel. Pakk sekken og legg i vei!

2.Nøkkelen

Hytta er låst med standard DNT nøkkel. Nøkkel kan kjøpes på Turistkontoret i Brønnøysund sentrum.

3. Fyring

Etter at du har kommet deg vel inn på hytta, er det tid for å fyre i ovnen. Legg to små kløyvde vedskier på hver side i ovnen med den kløyvde siden inn. Fyll hulrommet med papir, never og annet lett brennbart. Legg småved på kryss og tvers over og avslutt med en større kubbe på toppen. Du har garantert fyr på første forsøk!

4. Tørking

Mye kan være vått etter en dag ute, og det er som regel godt tilrettelagt for tørking av klær og sko ved ovnen. Heng opp det våte tøyet og få på deg tørt så fort som mulig.

5. Protokoll

Husk å skrive deg/dere inn i besøksprotokollen ved ankomst – de som står i boka har førsterett på sengeplass om det skulle komme flere gjester.

6. Lys

Det er solcelle og 12 v strøm på hytta. Lys kan brukes men vær sparsom og slå av alle brytere etter deg.

7. Matlager

Vår hytte er ubetjent og har ikke matlager. Du må derfor ta med deg all mat selv.

8. Vann

Vann finnes i bekken ved traktorveien ca. 150 meter ovenfor hytta, ved i vedskjulet ved utedo.

9. Matlaging

Når det skal lages mat inne må gassen kobles på. For sikkerhets skyld bør denne kobles fra om natten

10. Middag

Dette er kveldens høydepunkt uansett om man spiser medbrakt hjortebiff eller pannekaker fra Toro. Husk å ta deg god tid til måltidet.

Betaling for oppholdet (rutine)

1. Skriv deg inn i besøksprotokollen når du kommer til hytta
  2. Prisen for oppholdet finner du i prislista – fyll denne ut i besøksprotokollen og på en giro som du finner i boksen på bordet
  3. Fyll referansenummeret på giroen inn i besøksprotokollen
  4. Ta med deg giroen og betal for oppholdet via nettbank når du kommer hjem
  5. Du kan også betale med VIPPS: 522014

Takk for ditt bidrag til at vi kan drive Holandsbua Turistforeningshytte

Når du forlater hytta ber vi deg om å:

1. Fylle vann i bøttene
  2. Bære inn ved
  3. Slå av alle lys
  4. Lukke alle dører/vinduer
  5. Riste tepper og sope over gulvene – vask om det er behov for det
  6. Koble fra gassen, vask og sett kopper og kar opp ned
  7. Ikke sette igjen mat (dette tiltrekker mus og andre dyr…)
  8. Ta med søppelet ditt
  9. Betal oppholdet via vipps eller nettbank når du er kommet hjem.
  10. Lås ytterdør med DNT nøkkel

Velkommen tilbake

Dersom noe i hytta som ikke er i orden, eller andre ting som vi  bør vite om ta kontakt:

Solveig Lomsdal: Mobil 91522945

Ole Martin Lundberg: Mobil 95480053