TURBO TURER MED BARNAS TURLAG -DNT SØR HELGELAND:

Bli med oss på 5 turer med Turbo! Det er barnas egne fjelltrim ordning, oppkalt etter Barnas Turlag sin maskot, fjellreven Turbo. Ungene kan gå fem turer og bli Turbo, eller gå ti turer og bli Superturbo! 

Det er lekende lett å være med på 5 turer med Turbo. Og du trenger heller ikke være DNT-medlem for å delta. Samle koder, meld deg på premieutdeling, så lover Turbo premier!

Turbo har satt ut kodeskilt på sine favoritt-turmål, som både er fine stier og fine topper. Nederst på denne siden finner du liste over alle turboturene, som du kan velge blant. Ta det som en ettermiddagstur, formiddagstur eller bruk hele dagen ute på tur med barn eller barnebarn. Skoler og barnehager inviteres også til å delta.

På hjemmesiden til DNT Sør-Helgeland finner du gratis turbeskrivelser og registreringsark. https://bronnoysund.dnt.no/ Velg de turmålene som passer din lille turvenn best. På registreringsarket noterer du ned kodene som du finner på turboskiltene.  Du må gjerne blande turer fra alle områdene. Jo flere, jo bedre! 

Turbosesongen varer fra 1 april  til 15. oktober.

Viktig om registreringa:
Alle som ønsker premie må melde seg på premieutdelinga til Barnas Turlag via mail inne 1 november. Skriv navn, alder, medlemsnr og om barnet er Turbo eller Super Turbo. Vent med påmelding til du vet om din flinke turgåer er Turbo eller Superturbo. Premiene er gratis for medlemmer av Barnas Turlag. For de som ikke er medlem koster det 100 kr.

Påmelding er nødvendig, så Turbo vet hvor mange premier han skal ordne. Ta med registeringsarket med kodene på premieutdelinga. Når minst fem turer er gjennomført, har man nemlig fortjent medalje og premie. Og de som klarer ti turer, blir Superturbo!​​​​​​​

Har du problemer med registreringa, eller et av skiltene mangler - send e-post til sor.helgeland@dnt.no

Se aktivitetskalenderen til Barnas Turlag eller følg oss på Facebook for dato om premieutdelinger, og også fellesturer til enkelte av turmålene. Bli med og bli kjent med flere Turboer og Superturboer!

NB! Noen av 5 turer med Turbo-toppene er også med i fjelltrimmen, så her kan både foreldre og barn strekke seg etter turmålene sammen! 5 turer med Turbo er for barn opp til 12 år.

God tur, alle sammen! 

Husk matpakke, drikke og varme klær med dere på tur!

Hilsen Turbo

HER kan du laste ned registreringsarket!

Skriv det ut, heng det på kjøleskapet og løp ut å let etter Turbo og kode.​​​​​​​

Turbo turer 2021:

Brønnøysund:

     1. Ytre Hatten

Kjør RV 17 til Torghatten. Parkering ved Torghatten. Følg sti sørover og rundt fjellet til du kommer til gården under Torghatthullet. Turbo koden er på brua ved Trimpostkassen. Vogn og sykkel mulig.


 1. Skarsåsen, NY

Turboposten er plassert på nordveggan av den nye gapahuyken som er på toppen i Skarsåsen.


 1. Skutfjellet

Følg RV 17 til Horn. Parkering ved ferjeleiet. Posten er på den toppen vest for ferjeleiet. Det er ingen merket sti opp, men lett å finne frem. Det er litt bratt på yttersiden av toppen, så følg litt ekstra med barna når dere er på toppen.


 1. Klubben:

Kjør forbi Brønnøy lufthavn og parker ved teknisk bygg. Følg turløype sørover mot Klubben. Turbo koden finner du ved den nye gapahuken til Barnas Turlag og Saniteten ytterst på Klubben. Vogn og sykkel mulig.


 1. Krokvannet, NY!

Kjør FV 17 til Hommelstø. Parkerings mulighet ved Persplassen/Statoil i Hommelstø. Gå til skilt det står Krokstien turområde, og mot gapahuken. Posten er plassert på gapahuken. Hele området er fulle av fine tur stier som og er mulig å ta.


 1. Hjortheia

Kjør RV 17 til Skillevika (Vegstasjonen). Ta av mot venstre og følg RV 76 mot Hommelstø/Tosbotn. Etter ca 3 km (Gåsheia) finner du P-plass ved Skihytta. Løypen er merket av fjelltrimmen og Turbo koden er på toppen ved trimposten.


      7. Salhusoddan, NY

Posten er plassert helt ytterst på Salhusoddan. Følg sti fra Seljeholmen eller Salhusoddan mellom hus 29 og 31.


 1. Falkhetta, Lilletorgnes:

Ta ferga fra Hestøya (eller Brønnøysund) til Sauren.

Derfra kjører dere hovedveien til Langvalen knapt 2 km fra fergeleiet.

Ta avkjørselen til venstre (ca 130 grader).  Dette er en litt dårlig vei, men godt kjørbar. Parkering ved ungdomshuset, eller i veikanten ved bakkestart (ca 150 m sør for ungdomshuset) (pass på at parkering ikke sperrer veien).

Fra parkering er det knapt 500 m langs veien, før en startet oppturen til Falkhetta (merket ) Turen går hovedsakelig i lyng og på bergtrapper. Fantastisk utsikt på toppen, 72 m o.h.


 1. Skogmo:

Følg RV 17 sørover til Skomo. Ta av til ve. ved skilting til Skomo etter ungdomshuset når du kommer fra Brønnøysund.  Parkering i svingen ved uthus hvor vi har satt opp skilt. Følg sti oppover til du kommer til gapahuken. Koden finner du ved gapahuken.


 1. DENNE POSTEN ER IKKE KLAR! Vi legger ut ny info så snart den er plassert :-)


Vega:

 1. Vegsteinfjellet:

Ligger på 72 moh. Parker på utkjørsel til Vegstein. Gå over veien til venstre gjennom skogen, gjennom myr og opp på fjellet. Fin utsikt mot De Syv Søstre bla. (ca 1t 30min t/r)


 1. Åsgården:

Kjør mot Sundsvold og parker til høye (før første gården). Parker ned mot fjæra, gå overveien til venstre og over jordet til venstre for skiltet. (ca 1t 30 min)


 1. Hestvikskalet:

Kjør til Hestvika, parker med det samme man kommer ned. Følg merket sti til boka som ligger på skalet. (ca 2 t t/r)


 1. Kjulsfjæra:

Kjør forbi «Bakeriet». Parker på enden av veien. Gå rett frem ca 2 km. Ta så til venstre, hvor skiltet til Hestvikskalet står. Gå videre helt ned til sjøen hvor grillhytta ligger. Kosen finner du på grillhytta.


 1. Holmvatnet (To ruter)

Rute 1: Fra Gladstad mot Åsen, ned mot Gullsvåg, ta av til høyre(se skilt)og parker. Turen rundt vannet tar ca 1t 

Rute 2: Fra Gladstad mot Valla, ta av til venstre i krysset over brua. Kjør mot Gullsvåg, ta av til venstre mot Åsen og kjør til skiltet merket Holmvatnet og parker.


Sømna:

NB! Den nye posten på Bjørufjellet er ikke plassert ut enda.

1.Ramtinden, NY

Kjør FV17 mot Vennesund – Ta av ved Våg mot Elvestad gård (er merket med Fjelltrimskilt). Gå over bekken og følg skogsbilveien et stykke, før den svinger opp mot venstre og følg rødmerkene/stien mot toppen.


2.Sørfjellet

Kjør RV 17 til Vennesund. Like før fergeleiet, ta til høyre mot Sør Kvaløy. Følg veien ca. 1,0 km til Fjelltrimskilt som markerer til venstre. Følg vegen til du ser neste Fjelltrimskilt og P-plass. Godt synlig/merket sti til toppen. Koden henger ved varden.


3.Holandsbua:

Følg RV 17 over brua mot Berg. Ta av der det er skiltet Holand. Parkering ved gapahuk når du kommer til vannet, følg vei og sti til Holandsbua som ligger innerst ved Holandsvannet. Vogn og sykkel mulig et stykke. Turbokoden står ved hytta.


4.Øyfjellet:

Kjør RV 17 til Berg, ta av etter bensinstasjon mot LHL. Følg vei helt opp til øvre Vestaberglia. Turbokoden finner du på toppen ved masta/huset.


5.Fredheimshytta:

Kjør RV 17 mot berg og ta av til Dalbotnan. Følg skilting mot skianlegg i Kvervet, turboskilt ved parkeringsplassen der. Følg veien. Vogn og sykkel mulig. Turbokoden står ved hytta.


6. Triborgen:

Kjør FV17 til Berg, ta av på Fv37 mot Sømnes. I krysset ved Sømnes Gård tar du til høyre og fortsetter på privat vei til Valleråa der det er parkering. Følg turstien og skilting gjennom skogen.

7.Bjørufjellet:

Kjør mot Vennesund FV17. Etter Vik, ta av mot Kjørsvik og Logopedisk senter. Etter ca 50 meter, ta av til venstre mot Bjøru og Logopedisk senter. Når man kommer til veiskille, ta av til venstre og parker ved gården som er et nedlagt gartneri/planteskole. Man finner sti på oversiden av fjøseVevelstad:

1. Olalikjerko og Gapahuken

Rv 17 ved skredderviken-høyre side fra sør-skiltet med tursti. Grusvei et godt stykke innover- Skiltet til Olalia. (ta av over en elv) På tur hjem er det fint å gå innom gapahuken for en rast. Skiltet med gapahuken


2. Melkarsletto(fjell)

Ta av fra FV17 til krysset til Vistnesodden, fortsett ca.200 m langs asfaltert vei, ta til høyre mot fjellet på grusvei til "Sandfallet".
Gå mot nord og over utmarksgjerde til du kommer til merket sti, forbi "Steinkjerko" og "Sankarstiæ" til "Melkarsletto". Fint å raste på "Melkarsletto", bålplass og utsikt!


3. Alettekroken(rundtur)

Start ved Åsmyra stadion, gå gjennom byggefeltet mot øst, følg gårdsvei til du har passert bru over elva og videre mot sør til du kommer til gruset sti til Alettekroken-gapahuk. Denne strekningen er tilrettelagt for rullestol og barnvogn, du kan da fortsette videre på grussti til byggefeltet og følge veien tilbake til Åsmyra station


4. Himmelske speil(Opus for himmel og jord)

Start på parkeringsplassen "Skulpturlandskap Nordland", gå gjennom grind mot sør til du kommer til en stor stein, ta så til venstre mot fjellet gjennom steinur.
Merket sti som er lett å gå, spennende for barn med store steiner som er fine å klatre på, og mange huler som kan utforskes!


5. Andalen (Gapahuken)

Turen starter i Høyvika, ca 500 fra Andalsvågen ferjekai, merket til hornstind- følg grusvei/gårdsvei hele veien innover. Fin gapahuk med mulighet for matlaging. Mulighet å ha med seg barnevogn hele veien


6. Melkarsletto(fjell)(legges ut iløpet av mai)

Ta av fra FV17 til krysset til Vistnesodden, fortsett ca.200 m langs asfaltert vei, ta til høyre mot fjellet på grusvei til "Sandfallet". Gå mot nord og over utmarksgjerde til du kommer til merket sti, forbi "Steinkjerko" og "Sankarstiæ" til "Melkarsletto". Fint å raste på "Melkarsletto", bålplass og utsikt!