Oppdateringer pågår:

Hytta ligger nydelig til innerst i Holandsvatnet på Sømna. Holandsvatnet er lett fremkommelig og gir muligheter for barn og barnefamilier, skoleklasser så vel som spreke fjellfolk og pensjonister. Der er fine forhold for bading, fisking, padling, og lengre fjellturer. På vinterstid er det fine forhold for både isfiske og skøyter. DNT Sør-Helgeland jobber også med å merke stier i området og håper å ha dette klart løpet av 2019. Det er ikke bilvei helt frem, men fin grusvei, traktorvei og sti. Det er lett fremkommelig i flatt terreng. Der er også mulighet for å benytte båt og kano.

Hytta er ei Rana Panorama hytte på 48.5m2. Den har hems og 3 soverom. Der skal være sengeplasser til 8, i tillegg til hems og ei sikringsbu med noen få sengeplasser.


Hvordan kommer du deg dit?

Fra Brønnøysund kjør RV17 mot Vennesund 31 km til skilt Holand og deretter ca. 2 km til parkering, deretter langs vannet til du kommer til hytta. se også buss her  


Opplevelser og turmuligheter medhytta som utgangspunkt:

Vi jobber med å merke stier og turløyper i tilknytning til hytta, dette arbeidet vil være ferdig løpet at sommeren 2020.
Turer i området:

Utsikt mot Holandsvatnet
Utsikt mot Holandsvatnet Foto: Gunnar E Nilsen

Opp til Lysingen

Parkering i nordenden av vatnet. Følg deretter veien innover til enden av veien, for deretter å følge merkingen lands jorde. Gjennom skog og over en liten myr før en bygynner turen opp via Frilstadskardet. Det er merket helt opp til toppen med røde merker på trær og T-er på stein/berg

Se spor

Utsikt Holandsvatnet
Utsikt Holandsvatnet Foto: Gunnar E Nilsen

Opp til Brekkfjellet og Bøfjellet

Parkering ved nordenden av Holandsvatnet og følg veien til veiskille i sør enden av vatnet, ta derfra av mot høyre mot enden av traktorvei OBS privat vei langs vannkanten.

 Se spor

Foto: Gunnar E Nilsen

Opp til lysinghesten