Godt oppmøte på årets Turbofest!

Foto: Solveig Lomsdal

Turbosesongen er nå over og i dag var det klart for årets Turbofest.

Det er andre året vi arrangerer Turboprosjeket og vi ser at det engasjerer mange små og store. I år har over 100 barn registrert seg som Turboer/Superturboer, og det syns vi er fantastisk gøy. Det er givende å holde på med dette når vi vet at det inspirerer så mange barn og barnefamilier til å komme seg ut på tur.

Turbotur prosjektet startet i 2018, og er barnas egne fjelltrim ordning, oppkalt etter Barnas Turlag sin maskot, fjellreven Turbo. Ungene kan gå fem turer og bli Turbo, eller gå ti turer og bli Superturbo! Det er et lavterskeltilbud som vi håper alle kan være med på. Målet er at barn, foreldre og besteforelde kan komme seg ut på tur og gjøre noe gøy sammen og bli glad i naturen. 

Kodeskiltene er plassert på Turbos favoritt-turmål, som både er fine stier og fine topper. Vi bytter ut noen turmål for hvert år. Familier kan ta det som en ettermiddagstur, formiddagstur eller bruke hele dagen ute på tur med barn eller barnebarn. Skoler og barnehager inviteres også til å delta. Flere turmål er også tilpasset vogn og sykkel.

Det er lekende lett å være med på 5 turer med Turbo. Og du trenger heller ikke være DNT-medlem for å delta. Det er bare å samle koder, melde seg på premieutdeling, så lover Turbo premier!

Dagens Turbofest ble avholdt utenfor Turistkontoret i sentrum. Vi antar at ca 250 små og store var innom, og at 100 barn fikk premie. Det var godt stemning, og barna kosa seg med pølser, saft, kaker og frukt fra Kiwi. Det var tautrekking med både barn og voksne, og selveste Turbo var selvfølgelig tilstede til begeistring for de små.

Det var også høytlesing og sang i regi av Bibliokteket og Saftkrukka teatergruppe. De leste Bukkene Bruse i badeland og sang "Er du nord" sammen med barna. Dette er en del av Blibliotekets LitteraTur prosjekt, og vi i DNT takker for at de stilt opp.

Vi i Barnas Turlag og DNT Sør-Helgeland ønsker også å takke våre sponsorer Sparebank1 Nord-Norge og Kiwi som støtter oss i dette prosjektet. Vi gleder oss allerede til neste år og lover ny Turbosesong. 
Skrevet av Solveig Lomsdal 10. november 2019