Kom deg ut dagen

I helga var det klart for ny Kom Deg Ut Dag med DNT.

Dette er Norges nasjonale turdag, med arrangementer over hele landet. Det var også starten på friluftslivets uke og den årlige NattiNaturen dagen.

På grunn av økt smitte av Covid19 i Brønnøysund valgte vi å utsette noen av våre planlagte arrangement. 

Vi inviterere likevel til ulike koronatilpassede arrangementer i de andre kommunene, og samtidig oppfordrer vi alle til å bruke helgen som et startskudd for turåret, og dra på lørdag/søndagstur på egenhånd.

På Sømna samkjørte Barnas Turlag KDU dagen med nattinaturen hvor de hadde aktivitet og overnatting i Valleråa. På Vega var Barnas Turlag på Eidemstranda hvor de kjørte rebusløp og grilla pølser.

På Vevelstand ble dagen arrangerte av  Barnas Turlag i samarbeid med VIL. Der møtte 22 stykker opp som ville være med på rebusløype fra idrettsplassen til Ingers plass. Barna var ivrige og kjente svaret på mange av spørsmålene forteller Agnethe som er leder for Barnad Turlag på Vevelstad. Når vi ankom Ingersplass var det noen flinke hjelpere som hadde fikset bål og kaffen var klar. Litt action var det også på turen for Turbo hadde gått seg bort og klatret for høyt opp i et tre forteller Agnethe. Han måtte ha hjelp fra barna for å komme ned.

På søndag arrangerte turlaget fellestur til Hamnøya. Turen startet i Hamn, sør på Hamnøya og endte ved Hesstun. Det var grått, regn og dårlig sikt, men turdeltakerne fullførte turen og var godt fornøyd.

Vi i DNT Sør-Helgeland takker alle turledere og deltakere for en fin helg.


Skrevet av Solveig Lomsdal 7. september 2021